Brze kontakt informacije

Široki spektar naših proizvoda i usluga uključuje njihovu prodaju kao cjelokupan sustav sanacije objekta, te njihovu primjenu uz davanje garancije.

icon_widget_image Ponedjeljak-Petak 8:00 - 16:00; Subota-Nedjelja ZATVORENO icon_widget_image Zelingradska ulica 71, 10380 Sv. Ivan Zelina icon_widget_image +385 (0) 1 2030 720 +385 (0) 91 123 4567 icon_widget_image arp@arp.hr
Image Alt
  /  Novosti   /  Spektakularno visoko – zgrada u Norveškoj

Spektakularno visoko – zgrada u Norveškoj

U norveškom gradu Stavangeru dovršena je jedna od najvećih drvenih uredskih zgrada u Sjevernoj Europi.

Sedmoetažni financijski park SpareBank 1 nadahnjuje prirodnom arhitekturom u koji se predivno uklapa najduže slobodno plutajuće stubište od punog drva na svijetu.

Približno 13.200 četvornih metara korisnog prostora (iznad zemlje) kombinira jedinstveni dizajn zgrade s održivošću.

Jedinstvena konstrukcija završno je premazana Remmersovim proizvodom.

Energetski učinkovita i prostrana, otvorena prostorija, stvara atmosferu za ugodan i produktivan rad. Glavna nosiva konstrukcija u cijelosti se sastoji od drva. U kombinaciji sa staklenim dijelovima od poda do stropa stvara predivnu ukupnu estetsku sliku. Srce nove zgrade je atrij sa staklenim krovom u kojem se nalaze divovske plutajuće stepenice od punog drva.

Ovo je vjerojatno najveće slobodno plutajuće stubište od punog drva na svijetu. Četiri stubišta u obliku slova L protežu se od atrija do sedmog kata. Najduže stubište dugo je 21,5 metara, prelazi visinu od četiri metra i može nositi težinu do 5 tona.

Završno “usavršavanje” stuba od punog drva izvedeno je, nakon bojanja uljnim bajcom Remmers OB-008, dvostrukim nanošenjem 1-komponentnog otpornog premaza na bazi voska i ulja Remmers HWS-112 – Hartwachs Siegel. Remmers HWS-112 – Hartwachs Siegel drvu pruža tanki sloj s otvorenim porama – prirodnog izgleda. Uz to je inovativni hibridni proizvod izuzetno otporan na habanje, otporan na ogrebotine i ujedno jamči vrlo dobar otpor klizanja R10.

Elmar Kaiser, šef RTS-a Remmers Technik-Service objašnjava: «Stube su izložene visokim mehaničkim naprezanjima zbog intenzivne uporabe. Također, radilo se o sigurnosti zaposlenika i klijenata kako bi se osigurala dovoljna protukliznost.»

U tom kontekstu, HWS-112 – Hartwachs Siegel bio je idealan izbor sa svojim certificiranim otporom proklizavanja R10.

Nakon što je dovršena impresivna zgrada tvrtke u studenom 2019. godine zaposlenici banke sada se mogu radovati radu usmjerenom na budućnost u jedinstvenoj atmosferi.

HWS-112 HARTWACHS-SIEGEL

  • 1-komponentni premaz na bazi ulja sa dodatkom voska
  • Naglašava prirodan izgled drva
  • Protuklizan
  • Jako otporan na habanje, ogrebotine i kemikalije
  • Za sve površine u interijeru, namještaj, podove, gazišta, vrata…
  • Za drvene površine koje su u kontaktu sa hranom
  • Jako otporan na vlagu, koristi se za brodski interijer i sauna elemente