PROIZVODI TVRTKE ULZ Austria
Boja za unutarnje radove - Innencolor
BOJA ZA UNUTARNJE RADOVE je jedna matirano disperzivna boja sa umjetnim tvarima, za dobro pokrivne unutarnje premaze u svim stambenim prostorijama. UNUTARNJA BOJA je posebno prikladna za premaze na pjenasto tvrdim pločama, tapetama od hrapavog vlakna, površinama od gipsa, betona i žbuke u unutarnjim područjima. Na što morate obratiti pažnju: Podloga mora biti čvrsta, čista, suha i nosiva. Postojeće premaze od ljepljivih boja treba potpuno otkloniti. Popravljena mjesta, te upijajuće i kredaste podloge, treba prethodno premazati sa DUBINSKOM PODLOGOM. Ne smije se obrađivati pri temperaturi ispod +5˚C.
BRILJANTNO bijela boja – Brillantweiß
Briljantno bijela boja za zidove, boja koja ne stvara mirise i posebno je prikladna za kuhinje, stambene prostorije i spavaće sobe Prikladne podloge: su sve vrste žbuke, gips-karton (knauf-ploče), tapete od hrapavog i staklenog vlakna, stari premazi na disperzivnoj bazi, drvo itd. Paropropusna je, aktivna za disanje, ne sadrži otapala, nije štetna za zrak u prostoriji, te je zbog toga prikladna za sva stambena područja. Stvara ugodnu atmosferu u prostoru prema najvišim životnim standardima.
Dubinska podloga – Tiefengrund
Za grundiranje i učvršćivanje vanjskih i unutarnjih površina Svojstva: Ne sadrži otapala i slabog je mirisa. Smanjuje upojnost grundiranih površina. 1 litra je dovoljna za cca. 7 m2.
Ekološka unutarnja boja – Umwelt - Innenfarbe
EKOLOŠKA UNUTARNJA BOJA je unutarnja boja vrhunske kvalitete. Posebno se ističe kroz veliku sposobnost pokrivanja, aktivna za disanje, ne kapa, moguće ju je nanositi sa airless aparatom. Veoma izdašna, paropropusna i veoma se lako nanosi. EKOLOŠKA UNUTARNJA BOJA veoma je povoljna kao premaz za najviše zahtjeve po pitanju otpornosti na brisanje, svjetlosti i sposobnosti pokrivanja na zidu, (podloge od vapna, pijeska laganih betonskih cigli, opeke i klinkera) prirodni kamen, beton (lagani beton, plino-beton i beton od plovučca), žbuke (gipsana, vapnena i cementna), gips-kartonske ploče, tapete sa grubim vlaknima i strukturirane tapete, stari premazi na disperzijskoj bazi. Područja primjene su zidovi i stropovi kod povećanog opterećenja zbog vlage i trošenja trljanjem, kao npr. kod kuhinja, kupaona, stambenih, hobi i poslovnih prostorija, dječjih soba i stepeništa. ULZ AUSTRIA EKOLOŠKA UNUTARNJA BOJA je bez otapala odn. bez mirisa je (tj. 100% bez štetnih tvari i omekšivača).
Fasadna boja – Fassaden farbe
FASADNA BOJA je bijela, matirana, visokokvalitetna boja za vanjska i unutarnja područja, koja je aktivna za disanje, otporna na jake atmosferilije i može se špricati sa airlesom. FASADNA BOJA je bez otapala, paropropusna, slabog naprezanja, otporna na kišu koja pljušti, jako otporna na abraziju, otporna na UV i alkalnost i lagana je za obradu. Prikladna je za premazivanje: opeke (vapnenac, kamen od laganog betona, cigla), klinker, prirodni kamen, beton (lagani, plinski, čelični, vidljivi, prednapeti i bims-beton), žbuka (gipsana, vapnena i cementna žbuka), drvo (masivno i šperano drvo, iver-plate i plate od drvenog vlakna). Područja primjene su sve fasade i unutarnji zidovi.
LEUMIN DUBINSKA PODLOGA - LEUMIN TIEFENGRUND
Univerzalno sredstvo za dubinsko grundiranje • bez otapala • univerzalno stavljanje • prikladno za sve mineralne podloge O P I S: Dubinsko grundiranje bez otapala i bezbojno na bazi kalijevog vodenog stakla. Osobito je prikladno za učvršćivanje jako upijajućih, pješčanih i kredastih podloga. Univerzalna upotreba. Ovisno o upijajućoj sposobnosti podloge za oko 10 m2 površine po litri. Razrijeđeno potrošiti isti dan.
LEUMIN mineralna boja na bazi vapna za unutarnje i vanjske radove – LEUMIN Mineralfarbe auf kalkbasis
LEUMIN mineralne boje su na bazi prirodnih sirovina i vapna, te se može primijeniti na svim čvrstim mineralnim površinama. LEUMIN mineralna boja odlikuje se velikom sposobnošću nanošenja i prekrivanja površine i obogučuje brzu i racionalnu primjenu. Najbolje prianja na mineralne podloge, klasa mortova I,II i III, stvarajući s njima homogenu cjelinu. LEUMIN mineralne boje mogu se nanositi na relativno svježu žbuku (gornji sloj mora biti suh) . Podloge kao što su vapno, premazi cementnim i mineralnim bojama ne mogu se premazivati LEUMIN mineralnim bojama tako dugo dok se ne otklone sva oštećenja i labave podloge. Svi labavi dijelovi moraju se mehanički odstraniti, a podloga se mora učvrstiti nanošenjem DUBINSKE PODLOGE. Stare disperzivne podloge koje sadrže otopine, žbuke koje sadrže umjetne sastojke kao i umjetni premazi nisu pogodni za ove boje (ne prianjaju na njih).
LEUMIN Mineralni boja u prahu – LEUMIN mineral pulver farbe
LEUMIN mineralna boja u prahu proizvedena je u skladu s najnovijim spoznajama biologije zgrade. LEUMIN Mineralna boja u prahu ima visoku moć prekrivanja i vrlo je učinkovita, ima visoku paropropusnost i prozračna je. Pogodna je za bilo koju čvrstu podlogu, a time i univerzalno primjenjiva.
Masa za izravnavanje unutarnjih površina - Innenspachtel
MASA ZA IZRAVNAVANJE UNUTARNJIH POVRŠINA se upotrebljava za izravnavanje i žbukanje hrapave opeke, betona, plinobetona, izolacijskih i knauf-ploča i ploča za brzu izgradnju. Također se upotrebljava za ispunu udubljenja na zidovima i stropovima i za nadopunu pukotina, rupa, fuga i proreza. Na što morate obratiti pažnju: Podloga mora biti prionjiva, suha, čvrsta, slobodna od prašine, prljavštine, ulja, masti i razdjelnih sredstava. Stari lakovi, uljni i plastični premazi se moraju odmastiti i načiniti hrapavima. Premazi, koji se nisu dovoljno primili za podlogu, na primjer ljepljive boje, se moraju odstraniti. Upijajuće podloge treba prethodno premazati sa DUBINSKOM PODLOGOM bez otapala.
Svileno-matirani lak u boji – Seidenmattlack Color
SVILENO-MATIRANI LAK U BOJI je lak od umjetne smole i prikladan je za podloge od drveta, metala, neutralne žbuke i radijatore sa toplom vodom (samo tonovi u boji). Na što morate obratiti pažnju: Površine, koje se trebaju premazati, moraju biti čiste, suhe i nosive. Novo drvo u vanjskom području, treba prethodno premazati sa impregnacijom za drvo, a željezo i čelik sa antikorozivnom zaštitom. Cink i laki metal se trebaju odmastiti, a oksidirane naslage treba obraditi sa Allgrund (impregnacija za sve površine) odnosno sa prionjivom cinkovom bojom.